Üles

Vegan retsept: šokolaadine kaerahelbepuder

Avastasin, et ei ole juba tükimat aega ühtegi retsepti postitanud. Seekord maiuspala hommikustele pudrusööjatele.

Viimasel ajal on huvitav maitsemeelte muutus tekkinud mul – kui ööbin hotellis ja söön seal ka hommikust, siis alati on isu pudru järgi. Kindlasti ei ole hotelli hommikusöögilaua soolasest valikust (munad, peekon ja muu soolane) eriti midagi sellist, mida suudaksin süüa. Veel vähem hommikuks. Nii nagu reede hommikul kui viibisin Estonia SPAs Pärnus ei leidnud ma valikust esialgu pudru ja olin täiesti ahastuses. Tasus muidugi pisut pingsamalt ringi vaadata ja leidsin oma taganutetud pudru. Seekord sõin riisipudru apelsinimoosiga, tõeliselt hea ja õhuline!

Sellest inspireerituna jagan teiega retsepti, mis mul on tegelikult ammu ootel aga miskipärast ei ole blogis veel jaganud.

Sul läheb vaja

  • kaerahelbeid (vastavalt sellele mitmele plaanid pudru teha)
  • mandlipiima
  • kakaopulbrit (nt Kalevi või Fazeri)
  • kookossuhkrut
  • kaneeli
  • kaunistuseks ja vitamiinideks maasikad ja mustikad

Kuidas valmistada?

  1. Kuumuta mandlipiim, lisa sisse kaerahelbed
  2. Lisa 1sl kakaopulbrit
  3. Maitse andmiseks lisa kookossuhkrut ja kaneeli
  4. Hauta madalal temperatuuril, kuni kaerahelbed on pehmed ja pudruse konsistentsiga

Nipp

  • Mandlipiima võid asendada mõne muu piimaga, mis sulle maitseb. Mina lihtsalt “päris” piima ei joo.
  • Kookossuhkru võid samuti asendada just täpselt sellega, mis sul  kodus olemas on.
  • Puuvilju ja marju võid samuti lisada selliseid, mis sulle enim maitsevad. Mulle meeldib näiteks ka väga banaanidega versioon – need annavad mõnusalt magusust ja suhkrut ei olegi tarvis pudrule endale lisada.

 

Kas Sina oled ka pudrusõber? Mul oleks super hea meel, kui jagaksid oma lemmikut.

 

 

 

 

 

Kommentaarid puuduvad

KOMMENTEERI

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.