Üles

Vegan retsept: riisitofu

Täna jagan aasiapärast retsepti, mis sobib hästi lõuna- või õhtusöögiks. See toit on mõnusalt vürtsikas ja paneb minul suu õhetama. Ma muidugi olen väga nõrk vürtsikate toitude sööja – tavalisele inimesele paras amps.

Sul läheb vaja

  • Tofu
  • 1spl õli
  • 1 tk küüslauguküünt
  • 125ml vett
  • 1 tl suhkurt
  • 1/4 tl gochujangi (võib asendada 1 tl gochugaruga)
  • seesamiseemneid
  • 1 spl sojakastet
  • 1 tl soola
  • riisi

Kuidas valmistada?

  1. Lõika tofu suupärasteks tükkideks
  2. Lisa pannile õli ja prae tofu mõlemalt poolt kõrge kuumuse peal, kuni värvus muutub kuldpruuniks.
  3. Eemalda tofu ja samal pannil pruunista küüslauk
  4. Lisa küüslaugule vesi, sojakaste, suhkur, sool ja gochujang/gochugaru
  5. Kuumuta pannil kekmise kuumuse peal, kuni vedelik on vähenenud (umbes 3-5 min).
  6. Lisa kastmele praetud tofu ja küpseta kuni konsistent  on paras.
  7. Lisa kastmele riis.
  8. Serveeri kausis ja soovi korral raputa peale seesamiseemneid.

Head isu!

Kommentaarid puuduvad

KOMMENTEERI

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.