Täna jagan aasiapärast retsepti, mis sobib hästi lõuna- või õhtusöögiks. See toit on mõnusalt vürtsikas ja paneb minul suu õhetama. Ma muidugi olen väga nõrk vürtsikate toitude sööja – tavalisele inimesele paras amps.
Sul läheb vaja
- Tofu
- 1spl õli
- 1 tk küüslauguküünt
- 125ml vett
- 1 tl suhkurt
- 1/4 tl gochujangi (võib asendada 1 tl gochugaruga)
- seesamiseemneid
- 1 spl sojakastet
- 1 tl soola
- riisi
Kuidas valmistada?
- Lõika tofu suupärasteks tükkideks
- Lisa pannile õli ja prae tofu mõlemalt poolt kõrge kuumuse peal, kuni värvus muutub kuldpruuniks.
- Eemalda tofu ja samal pannil pruunista küüslauk
- Lisa küüslaugule vesi, sojakaste, suhkur, sool ja gochujang/gochugaru
- Kuumuta pannil kekmise kuumuse peal, kuni vedelik on vähenenud (umbes 3-5 min).
- Lisa kastmele praetud tofu ja küpseta kuni konsistent on paras.
- Lisa kastmele riis.
- Serveeri kausis ja soovi korral raputa peale seesamiseemneid.
Head isu!