Tähistasin just nädalavahetusel oma 25. sünnipäeva ning üheskoos peatse töökoha vahetusega on tekkinud selline uskumatu motivatsioonipuhang, justkui saaks alustada puhtalt lehelt. Seetõttu olengi otsustanud proovida üht-teist oma harjumustes muuta ning tasapisi liikuda tervislikuma eluviisi poole.

Otsus midagi muuta kujunes kahel rindel – liikuda rohkem ning muuta toitumist. Küll aga ei kavatse ma sellega hulluks minna ning kõik üleöö pea peale pöörata, vaid vastupidi. Lähenen nendele muutustele ettevaatlikult, puhtalt enesetunde järgi. Harjutan jooksmist ja vahetan hommikusöögid smuutide vastu välja! Minu eesmärk on tunda ennast hästi ja tervena – ma ei aja taga ühtegi kaalunumbrit, vaid just enesetunnet.

Jooksmine ei ole mulle ausalt öeldes kunagi meeldinud, aga mulle meeldib mõte sellest tundest, et sa jaksad joosta ning veel millise kergusega! Olen proovinud erinevaid spordikellasid ning pean tunnistama, et need annavad motivatsiooni liigutada. Jooksmisega alustasin tasapisi – siiamaani ei jookse ma pikka maad järjest, vaid proovin intervallidega vastavalt sellele, kuidas jaksan. Jooksen-kõnnin vaheldumisi ning viimasel ajal olen üritanud seda teha just hommikuti, enne tööd. Siis on tänavad nii mõnusalt tühjad ning õhk hoopis teine. Üritan jooksmist teha vaheldumisi kas jalutuskäigu- või puhkehommikutega, ei taha end üle pingutada, aga pean tunnistama, et kui mõni hommik tundub kauem magamine hea ideena, siis päeva peale hakkab piinama mind mõte, miks ma hommikul õue ei võinud minna?

Facebookis ringi surfates püüdis minu pilku üks väga äge smuutipudel! Unistasin sellest kenast pudelist natuke aega ja sirvisin Boost Yourself lehel natuke ringi ning mul tekkis mõte – mis siis, kui prooviks ka neid supertoite? See ei saa ju minu tervisele midagi halba teha, vaid vastupidi – siit saab minna ainult paremaks! Paar päeva veel mõtlesin ning mõeldud-tehtud: tellisingi endale selle smuutipudeli ning Berry supertoidusegu. Kuna aga pakk pidi jõudma minuni alles paari päeva pärast, ei suutnud ma vastu panna ning käisin vahepeal Selveris, kus mul jäi näppu Crunchy Super Seeds seemnepakk. Samuti sai koju soetatud pisike blender, kus saab smuutid otse pudelisse valmis blenderdada ning kaasa võtta.

Smuutiretsepte on niivõrd palju ning netiavarustest saab koguda nii palju erinevaid ideid, et ma otsustasin esialgu võtta kasutusele sügavkülma varutud maasikad ja mustikad. Poest ostsin lisaks ainult spinatit. Lisaks eelmainitule läksid smuuti sisse ka banaanid ning Crunchy Super Seeds seemned. Ja kui sain pakiautomaadist kätte oma Berry supertoidusegu, siis panin ka seda smuuti hulka. Smuutid maitsevad I-M-E-L-I-S-E-L-T ning on andnud mu hommikutele palju aega juurde – smuuti saab valmis mõne minutiga (on võimalik teha valmis ka näiteks eelneval õhtul) ja pudeliga on mugav see tööle kaasa võtta. Nii saad juba oma järgmiste toimetuste kõrvalt kõhu heast ja paremast täis. Järgmisel nädalal on plaanis võtta ette põhjalikum poeskäik, et proovida erinevaid retsepte, sealhulgas neid, mis mulle Boost Yourself poolt pakiga kaasa pandi. Eriti huvitavad ja värskendavad tunduvad minu jaoks rohelised smuutid (kurgi, õunte ja muuga), mida kavatsen kindlasti järgi proovida.

Tellitud pudelit ma veel kasutada pole jõudnud, kuna olen hetkel võtnud smuuti kaasa blenderi pudelis. Küll aga ei suuda ma ära oodata, et see kasutusse võtta. Mulle meeldib väga, et antud pudelil on topelt klaas – ehk kuum tee ei kõrveta pudelit hoides käsi ära. Mul on väga palju puruteesid kodus, aga alati on ebamugav mässata nende sõeladega – selle pudeli sõel on väga mugav ning kujutan ette, et tassi ma vist enam puruteed tegema ei hakkagi.

Tean, et on pikk tee minna, kuniks sellest kõigest saab tõesti harjumus, aga see esimene nädal, millal olen natuke teisiti asjadele lähenenud, tundub küll paljulubav – enesetunne on suurepärane, õhtuks ei ole üldse sellist rasket tunnet kui varem. Võib-olla on see tingitud lihtsalt uute asjade proovimisest ja tundest, et ma jälgin mida teen ja söön, aga võib-olla hoopis sellest, et see tõesti toimib.

Igatahes mina kavatsen jooksmise ja smuutitamisega jätkata ning loodan, et nakatan ka teisi saama sama motiveerituks, et muuta igapäevaseid harjumusi pisikeste sammude kaupa.

3 vastust

 1. Hei!
  Väga tore on su blogi lugeda! Ma olen omadega täpselt samal maal – smuuti ja jooksmine. Siiski läheb smuutidega veidi paremini kui jooksmisega… .
  Olen ise kasutanud Boost Yourself’i Detox pulbrit, mis algul oli võõra maitsega, kuid ajapikku maitsemeel harjus. Mitmeid kordi olen ka ise mõelnud uue pudeli peale, kuid piltidelt ei saa aru, kas pudel on ka vastupidav. Kas topelt klaasid on piisavalt paksud, et ratta korvis kotis olles üle äärekivi sõites katki ei lähe? Ning kuidas kork peab? Kui tagurpidi või küllili pudel panna, kas laseb läbi?
  Jõudu ja jaksu blogi pidamisel ja tervislikuma eluviisi poole pürgimisel! 🙂

  1. Hei, Laura!

   Aitäh sisuka kommentaari eest! See sissekanne on armsa Liisbeti külalispostitus, kindlasti vastab ta Sinu küsimustele peagi. Mina aga olen rõõmus, et ka oled alustanud tervislikumat eluviisi. Küll jooksmine ka smuutitamisele järgi kunagi jõuab 🙂

   Head,
   Reilika

  2. Tere, Laura!

   Tore kuulda, et oled samal rajal 🙂 Pudeli osas oskan ainult natuke rääkida, kuna pole teda pikka aega kasutanud – praegu on kiiretel tööhommikutel ikka näppu jäänud smuutiga koos pigem blenderi enda pudel (kuna on mugav lõiketera kohe pudeli korgiga asendada). Muidu pudel ise on väga vinge – see on klaasist, mis teeb ta raskemaks kui esialgu võib-olla arvata võib (mul endal oli pakist välja võttes väike vau-moment). Ja topeltklaasid ei lase käsi ära kõrvetada, kui paned pudelisse kuuma joogi. Kork ise on vastupidav, ei ole läbilaskmise märke näidanud. Ratta korvis kotis olles ma arvan, et ei juhtu selle pudeliga midagi, ilmselt käitub samamoodi nagu teised tugevamast klaasist pudelid.

   Soovin sulle häid smuutielamusi ning usun, et ega see jooksmisega sõbraks saamine ka kaugel ei ole – tuleb lihtsalt aega anda! 🙂
   Liisbet

KOMMENTEERI

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.