Ma olen üsna suure tähelepanuvajadusega. Vähemalt nii ütleb minu mees, Janar. Ma ise ei oskagi arvata, kui ta nii ütleb, ju siis olen. Vist. Kuna ma ilgal pool pidevalt tillderdan, siis võib sellel mõningane tõepõhi all olla ka.

Mind isiklikult aitab avalikult teiste pilkude all oma probleemide lahkamine ja eesmärkide kõva häälega välja ütlemine. Esiteks kirjutamine aitab probleeme teadvustada ja selgeks mõelda. Niisama omaette mõtsikledes kipuvad mul mõtted peas tormama ja ma ei suuda ajus neid organiseerida ja lahterdada. Veel vähem teha mõistlikke järeldusi. Mõtete kirjapanek aga aitab selgust luua, annab võimaluse iseendaga muresid arutada. Nagu öeldakse jagatud mure on pool muret 🙂 Natukene ma loodan, et teised ka ikka loevad ja saavad endas ka tänu sellele pisut paremini selgusele.

Teiseks, kui ma olen mingi ütlemisega avalikuks tulnud, siis ma tahaks sellest kinni ka pidada. Sest kõik ju teavad ja ootavad antud lubadusi.  See aitab pisut rohkem ehk rajal püsida, ma ei petaks ainult ennast, vaid ka teisi vastasel juhul. Kuigi, noh petta saab ennast ikkagi. Vaadake kui kaua ma olen juba oma tervislikust elust siin jahunud. Muudkui alustan ja jälle lõpetan, alustan ja jälle lõpetan. Seekord aga olen ennast pannud suurema luubi ja avalikkuse silma alla ning loodan, et see aitab mul oma eesmärkidele rohkem fokusseerida.

Kas on hirm?

Eks natukene ole hirm ka. Eriti oli alguses … noh, et kuidas ma räägin depressioonist ja söömishäiretest – siis saavad ju kõik mu kiivalt hoitud saladustele jälile. Saavad teada, et mul  on probleemid ja ma olen “päris inimene” ning viivad minu jutu nimega kokku. Mida siis minust arvatakse? Enam ma seda ei põe ilmselt seetõttu, et olen saanud ise endas tänu kirjutamisele rohkem selgusele ja teisalt ei ole mitte keegi ka ühtegi halvustavat sõna või kommentaari öelnud. Järelikult on kõik ok või lihtsalt keegi ei loe mu postitusi väga (kuigi külastuste statistika ütleb teist :)).

 

Igal juhul on minu jaoks olnud blogimine äärmiselt terapeutiline ja seetõttu igal juhul jätkan. Ma loodan, et olete siin koos minuga.

 

 

KOMMENTEERI

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.