See mõnusalt vürtsikas idamaise hõnguga toit on minu värske suur lemmik ja muidugi ei pea ütlema, et tervislik. Kikerherneste kasulike omaduste kohta võid lugeda toitumisnoustajad.ee veebilehelt.
Kuna üritan hetkel süüa võimalikult palju vegan ja sealhulgas toortoitu, siis otsin ja avastan uusi põnevaid retsepte. Alustasime kogu perega ka tervislikku toitumist, mis tähendab, et suure osa peale tööd ajast ma vaaritangi. Kirjutan lähiajal ilmselt ühe põhjalikuma postituse miks ja kuidas me tervisliku toitumisega alustasime ja milliseid põhimõtteid järgime.
Sul läheb vaja
- 400 gr purustatud tomateid
- 600 gr kikerherneid
- 400 gr kookospiima
- 1 paprika
- 1 sibul
- 2 küüslaugu küünt
- maitseained: sool, pipar, paprika, kurkum, chilli,
- lisand: bataat
Kuidas valmistada?
- Esmalt lisa potti hakitud sibul ja pisut vett (et sibul ei jääks poti põhja kinni) ja kuumuta kuni see muutub klaasjaks.
- Seejärel lisa purustatud küüslauk ja kurkum ning lase paar minutit tõmmata.
- Lisa kikerherned, paprika, mookospiim ja maitseained vastavalt soovile.
- Lase segul podiseda vaiksel kuumusel aeg-ajalt segades. Mida kauem karrit hautad, seda rohkem segunevad maitsed ning lõpptulemus muutub järjest paremaks. Mina hautasin karrit umbes 1,5 tundi aga järgmine kord teen seda kindlasti kauem.
- Serveeri karri koos ahjus küpsetatud bataadiga, lisa juurde värsket rohelist.
Nipp
- Sa võid kasutada juba purgis müüdavat purustatud tomatit ja kikerherneid või võid valmistada ise. Mina kasutasin pakiga müüdavaid kikerherneid ja panin need umbes 12 tunniks külma vette ligunema, vahepeal vett vahetades.
- Bataadi võid asendada ka tavalise kartuli, riisi või muu just sulle meeldivaga.
- Kuna pool meie perest ei ole veganid, siis neile lisasin karrisse juurde pisut hakkliha, mis sobib sinna imehästi.
Head isu!