Üles

Vegan retsept: Oaspagetid lisandiga

Otsisin alternatiivi teraviljast toodetud pastatoodetele, mis oleksid 100% taimsed. Natukene otsides ja uurides leidsin ühe variandina oaspagetid. Otsustasin need ära testida. Kui aus olla siis minu jaoks need spagetid ise olid pisut võõrad – jäid suhteliselt kummised ja maitsetud. Ma ei teagi, äkki tegin midagi valmistamisel valesti või ei ole lihtsalt maitsega harjunud. Ube söön muidu suurima heameelega. Samas segatuna kastmega oli roog kokku väga maitsev. Kui ma ei eksi, siis ostsin musta oa spagetid Selveri Gurmee osakonnast. E-Selveris ei jäänud aga kahjuks silma, seega sama toote leidsin ka Vianaturale e-poest.

Sul läheb vaja

  • 1 pakk (200gr) musta oa spagette
  • värsket salalat ja köögiviljad vastavalt maitsele, mina kasutasin beebispinatit, ruccolat, käharsalatit, kurki, tomatit, redist
  • tofu
  • sojakastet tofu maitsestamiseks
  • pisut seesamiõli tofu maitsestamiseks
  • vastavalt maitsele maitseaineid
  • kaste: avokaado, küüslauk, tahini, maitseained, oliivõli, vesi
  • sojakate

Kuidas valmistada?

  1. Keeda soolaga spagetid
  2. Samal ajal valmista kaste – püreesta saumiksriga 1-2 küünt küüslauku, 1 keskmine avokaado, 1spl tahinit, lisa pisut oliivõli, maitseaineid ja vett
  3. Liha asemel kuumuta pannil õrnalt tofuviilud, maitsesta need eelnevalt sojakastme ja väikse tilga seesamiõliga
  4. Serveeri värske rohlise ja köögiviljadega

Nipp

  • Mitteveganitele võib tofu asemel lisandina kasutada lihalõike. Loomulikult valmista liha võimalikult puhtast ja töötlemata toorainest.

 

 

Head isu!

Kommentaarid puuduvad

Sorry, the comment form is closed at this time.