Novot juhtus nii, et tänane postitus tuleb üsna hiline. Eelkõige seetõttu, et just suvisel ajal on mul väga keeruline minna magama normaalsel ajal. Ma ei teagi miks. Vist on kuidagi kahju valget aega maha magada. Õhtul hakkab mul aju kuidagi paremini tööle ka – tekivad ideed ja inspiratsioon.

Ausalt ma plaanin igal õhtul mõistlikul ajal magama minna. Olenemata sellest leian end aga enamasti arvuti tagant – küll teen tööd, mängin mänge (WOW), vaatan videosid, loen inspireervaid artikleid või surfan niisama. Sisuliselt kaon interneti musta auku ja taipan magama minna alles peale järgmist 10 videot, 15 artiklit või paari hirmus vajalikku ostu. Kuna minu töö on IT-alane, siis olen niigi päev otsa arvuti taga, lisaks õhtul tegelen ekraani taga oma hobidega ja niisama harimise või meelelahutusega. Ma olen suurema osa elust pigem hilja või siis noh teisipidi varakult (hommikul :)) magama läinud. Ilmselt sellest tulenevalt ei ole ma ka suurem asi hommikuinimene. Kuigi tahaksin väga olla.

Viimasel ajal muutuvad aga silmad õhtuks väga valusaks, justkui silmakoopas või silmamuna taga midagi rõhub. Just siis kui olen õhtul hilja arvuti taga. Magamaminnes on lausa silmi valus kinni panna. Huvitaval kombel ei ole hommikuks ka päris välja puhanud – vahel pea tuikab ja silmad on õrnalt valusad. Kas teil on ka nii?

Seega pean leidma viisi, kuidas olla vähem arvuti taga ja/või varem magama minna. Noh, tegelikult suvisel ajal varem magamaminekust ei ole ma üleliia vaimustunud. Vaatab aga mis sellest saab.

Uurisin pisut, et millised negatiivsed mõjud on unepuudusel ja ausalt öeldes pani ikka mõtlema küll.

Seega igal juhul püüan vähendada ekraani taga olemise aega ja õhtul pigem näiteks lugeda või kuulata mõnda audioraamatut. Arvestades eriti, et lugemist ootamas on suuuuuur virn raamatuid. Või kirjutada pigem märkmikusse. Või kasvõi niisama logeleda.

 

 

Foto: Unsplash / Danny G

 

KOMMENTEERI

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.